سی تی اسکن

سی تی اسکن ریه

سی تی اسکن ریه چگونه انجام می شود؟ به کمک سی تی اسکن ریه چه بیماری هایی را می توان تشخیص داد؟ آمادگی های قبل از سی تی اسکن ریه چیست؟ کنتراست چیست و به چه منظور در سی تی اسکن ریه استفاده می شود؟  در وب سایت رسمی بیمارستان پارسا به بررسی تمامی این مسائل خواهیم پرداخت. پس برای کسب اطلاع از این پرسش ها با تا انتها همراه بمانید.

استفاده از روش های مختلف تصویربرداری مانند: سی تی اسکن، ام آر آی، رادیوگرافی، سونوگرافی و … کمک بسیار زیادی به علم پزشکی کرده و تحول عظیمی را در تشخیص بیماری ها به وجود آورده است زیرا به کمک این روش های تصویربرداری تشخیصی، پزشکان قادر هستند تا بدون نیاز به ایجاد جراحت در بدن انسان و به شکل کاملا غیر تهاجمی از بافت ها و بخش های مختلف داخلی بدن انسان اطلاعاتی را به دست آورند و به کمک این اطلاعات به درمان بیماری ها بپردازند.

سی تی اسکن یکی از رایج ترین روش های است که از آن برای بررسی بافت های داخلی بدن استفاده می شود که در میان اندام ها و بافت های مختلف، ریه را نیز میتوان به کمک این روش تصویربرداری تحت کنترل قرار داد و به وجود بیماری های ریوی به کمک آن پی برد.

سی تی اسکن ریه چگونه انجام می شود؟

برای اینکه سی تی اسکن ریه انجام شود، لازم است تا در ابتدا بیمار لباس های خود را درآورد و پوشش مخصوص بیمارستان را به تن کند که معمولا در این زمان باید هر گونه گردنبند، گوشواره و یا شی خارجی دیگری از بدن بیمار جدا شود تا در تصویربرداری خللی ایجاد نکند.

پس از آن لازم است تا بیمار با آرامش کامل بر روی تخت سی تی اسکن قرار بگیرد و دراز بکشد تا پزشک عملیات تصویربرداری را آغاز کند.

با شروع عملیات تخت دستگاه حرکت می کند و بیمار را به داخل تونل دایره ای شکل منتقل می کند که در این زمان بیمار باید کاملا بی حرکت و ساکن بماند و فقط در مواقعی که پزشک از او بخواهد، تنفس عمیق داشته باشد و یا حرکت کند.

با وارد شدن بیمار به داخل تونل سی تی اسکن، پرتوهای ایکس به دور او می چرخند و تصویربرداری انجام می شود که برای کل این عملیات 10 الی 15 دقیقه زمان نیاز خواهد بود.

پس از پایان مراحل عکسبرداری، تخت از داخل تونل خارج می شود و زمانی که دستگاه از حرکت ایستاد، بیمار میتواند از روی تخت بلند شود.

 

سی تی اسکن ریه

 

به کمک سی تی اسکن ریه چه بیماری هایی را میتوان تشخیص داد؟

سی تی اسکن ریه در جهت تشخیص بیماری های مختلف ریوی مورد استفاده قرار می گیرد. به عنوان مثال: آلوده شدن ریه به ویروس کرونا از جمله بیماری هایی بود که اخیرا با شیوع ویروس کرونا در جهان به وفور با استفاده از سی تی اسکن تحت بررسی قرار گرفت. در صورتی که ریه به ویروس کرونا آلوده شده باشد، در تصاویر به دست امده نقاط سفید رنگی مشاهده می شود که بر اساس آنها پزشک قادر به تشخیص این بیماری و مشکل خواهد بود.

علاوه بر آن سرطان ریه و یا ریشه دوانیدن غدد سرطانی در ریه از جمله بیماری های بسیار پر خطر دیگری است که به کمک این روش تصویربرداری تحت بررسی قرار می گیرد.

التهابات مزمن، عفونی شدن ریه، وجود هر گونه آلودگی شیمیایی و … در ریه ها به کمک این روش قابل تشخیص هستند و هر آسیبی که به ریه وارد شود را میتوان با استفاده از این روش تحت بررسی قرار داد.

آمادگی های قبل از سی تی اسکن چیست؟

کسانی که بخواهند سی تی اسکن ریه انجام دهند باید آمادگی های قبل از آن را رعایت کنند که این آمادگی ها از قبیل زیر هستند:

  • امکان نیاز به ناشتا بودن پیش از سی تی اسکن بر اساس دستور پزشک
  • عدم پوشیدن زیورآلات و جدا کردن آنها از بدن پیش از سی تی اسکن
  • حمام کردن و تمیز کردن بدن
  • مصرف سرم کنتراست

کنتراست چیست ؟

کنتراست به نوعی رنگ مخصوص گفته می شود که در برخی از مواقع پیش از سی تی اسکن استفاده از آن توسط بیمار ضرورت دارد زیرا وارد شدن این ماده به بدن بیمار باعث می شود که پزشک بتواند از طریق سی تی اسکن به تصاویر با کیفیت تری دست یابد و وضوح تصاویر را افزایش دهد.

به همین دلیل در صورت ابتلا به برخی از بیماری های ریه که بررسی انها از اهمیت بسیار زیادی برخوردار است، این امکان وجود دارد که پزشک تزریق کنتراست به بیمار را پیش از تصویربرداری توصیه کند که در این شرایط کنتراست به صورت تزریقی و مانند سرم به بدن بیمار منتقل می شود.

اما از طرف دیگر نیز این امکان وجود دارد که کنتراست را از طریق انما در مقعد قرار دهند و یا به صورت نوشیدنی آن را برای بیماران به کار ببرند.

شرایط سی تی اسکن ریه در بیمارستان پارسا چیست؟

بیمارستان تخصصی پارسای تهران که در محدوده ولیعصر قرار گرفته است، شرایط بسیار ایده آلی برای سی تی اسکن ریه دارد که این شرایط از قبیل زیر هستند:

  • استفاده از جدیدترین تجهیزات و دستگاه های سی تی اسکن
  • انجام عملیات تصویربرداری در محیطی مناسب و آرام
  • برخوردار بودن از پرسنل خوش خلق
  • فراهم کردن امکان استفاده از انواع بیمه های درمانی در این زمینه برای بیماران
  • ایجاد شرایط بهره بردن بیماران از تشخیص پزشکان متخصص
  • امکان استفاده از خدمات آنلاین و اینترنتی برای بیماران
  • انجام انواع روش های تصویربرداری
  • ارائه خدمات سی تی اسکن به صورت شبانه روزی و در ایام تعطیل
  • امکان انجام سی تی اسکن ریه برای افراد با وزن بالا
  • و…

کلام پایانی

سی تی اسکن ریه در بیمارستان پارسا به بهترین شکل ممکن برای شما همطونان عزیز انجام می شود که توصیه می کنیم به این مرکز درمانی مراجعه کنید و بررسی های مورد نیاز را انجام دهید.

در صورتی که به اطلاعات بیشتری در این راستا نیازمند هستید، از طریق تلفن های درج شده در وب سایت با ما در ارتباط باشید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا