آیا تا به حال فکر کرده اید چگونه می توان درد را کاهش داد و آسان تر حرکت کرد؟ یا پس از آسیب دیدگی سریع تر بهبود یافت؟ پاسخ در بسیاری از موارد، فیزیوتراپی است. اما دقیقاً فیزیوتراپی چیست و چگونه به ما یاری می رساند؟ در ادامه خواهیم دید فیزیوتراپیست کیست، چه وظایفی دارد و چگونه می تواند کیفیت زندگی شما را بهبود بخشد.
فهرست مطالب
فیزیوتراپیست متخصصی است که با شما همکاری میکند تا برنامههای درمانی متناسب با نیازهایتان را طراحی کند. هدف این برنامهها، بازیابی هرچه بهتر توانایی عملکردی و حرکتی شماست. این متخصصان برای کمک به افراد در تمام سنین، از نوزادی تا سالمندی، آموزش دیدهاند؛ به ویژه هنگامی که عملکرد و حرکت شما تحت تأثیر عواملی مانند موارد زیر قرار گرفته باشد:
فیزیوتراپیستها برای رسیدن به این هدف از انواع روش فیزیوتراپی استفاده میکنند، مانند:
رویکرد فیزیوتراپیستها کل نگر (holistic) است؛ یعنی علاوه بر جنبههای جسمی، به سلامت عاطفی، روانی و اجتماعی شما نیز توجه دارند. فیزیوتراپیستها در تمام مراحل مراقبتهای بهداشتی، شامل پیشگیری، آموزش، مداخله، توانبخشی و درمان، نقش دارند.
فیزیوتراپی (که در انگلیسی Physical Therapy یا PT نامیده میشود)، یکی از رشتههای مهم در حوزه سلامت است.
روش فیزیوتراپی شامل مراقبتهایی است که فیزیوتراپیستها ارائه میدهند. آنها از طریق آموزش به شما، مداخلات فیزیکی، پیشگیری از بیماریها و ارتقاء سلامت، به بهبود، حفظ یا بازیابی سلامتیتان کمک میکنند.
در ایالات متحده از اصطلاح «فیزیکال تراپیست» (Physical therapist) و در بسیاری از کشورهای دیگر از اصطلاح «فیزیوتراپیست» (Physiotherapist) برای این متخصصان استفاده میشود.
این رشته تخصصهای گوناگونی دارد، مانند مشکلات اسکلتی-عضلانی، ارتوپدی، بیماریهای قلبی و ریوی، مشکلات عصبی (نورولوژی)، اختلالات غدد، پزشکی ورزشی، سلامت سالمندان و کودکان، سلامت زنان، مراقبت از زخم و الکترومایوگرافی (بررسی عصب و عضله). فیزیوتراپیستها در مراکز مختلف، اعم از دولتی و خصوصی، به ارائه خدمات میپردازند.
علاوه بر درمان مستقیم بیماران (کار بالینی)، فیزیوتراپیستها در زمینههای تحقیق، آموزش، مشاوره و مدیریت سلامت نیز فعالیت دارند. فیزیوتراپی میتواند به عنوان درمان اصلی یا به صورت مکمل در کنار سایر خدمات پزشکی به کار گرفته شود. جالب است بدانید در برخی کشورها، مانند انگلستان، فیزیوتراپیستها حتی ممکن است اجازه تجویز دارو را داشته باشند.
کاربرد فیزیوتراپی این است که به شما کمک می کند تا درد کمتری داشته باشید، راحت تر حرکت کنید و قوی تر شوید. این روش برای بهبودی بعد از آسیب یا جراحی عالی است. اما عوارض فیزیوتراپی چیست؟ نگران نباشید! اگر فیزیوتراپی توسط یک متخصص انجام شود، بسیار امن است. شاید بعد از جلسه کمی خستگی یا کوفتگی حس کنید که طبیعی و موقتی است. در کل، فایده های فیزیوتراپی برای سلامتی شما خیلی بیشتر از این موارد جزئی است.
در ادامه به بررسی مهم ترین فواید فیزیوتراپی می پردازیم:
این رویکرد، بهبود های همهجانبهای در سبک زندگی شما ایجاد میکند و اهمیت فیزیوتراپی را در پزشکی امروز برجسته میسازد.
دریافت خدمات فیزیوتراپی از افراد فاقد صلاحیت و دانش تخصصی، می تواند پیامدهای نامطلوب و حتی زیان باری برای شما به همراه داشته باشد.
بسیار مهم است بدانید که به کارگیری تجهیزات فیزیوتراپی نیازمند دانش دقیق درباره تنظیمات صحیح، مانند فرکانس و شدت، است.
تنها یک متخصص فیزیوتراپی می داند چگونه این موارد را متناسب با وضعیت شما تنظیم کند؛ در غیر این صورت، خطر بروز آسیب های جدی و گاه دائمی وجود دارد.
بنابراین، ضروری است فردی که این تجهیزات را به کار می گیرد، از مهارت و دانش کافی برخوردار باشد.
متأسفانه، گزارش هایی وجود دارد مبنی بر اینکه برخی افراد به دلیل نادیده گرفتن اعتبار مراکز توانبخشی و تخصص کادر درمانی، با عوارض ناگواری مانند عدم تقارن صورت، تغییرات ناخواسته در چهره و حتی انزوای اجتماعی مواجه شده اند.
به همین دلیل، بسیار مهم است که در انتخاب مرکز فیزیوتراپی و اطمینان از تخصص درمانگر خود، نهایت دقت را به کار بگیرید تا از ایمنی و اثربخشی درمان مطمئن شوید.
خدمات فیزیوتراپی در بیمارستان پارسا، زیر نظر بهترین متخصصان این حوزه، به شما ارائه میشود. ما در این مرکز از بهترین و جدیدترین تجهیزات فیزیوتراپی استفاده میکنیم. بهرهگیری از این تجهیزات مدرن کمک میکند تا شما در طول دوره درمان، شرایطی ایدهآل و آسودهتر را تجربه کرده و فشار کمتری احساس کنید.
خبر خوب اینکه شما میتوانید برای دریافت نوبت فیزیوتراپی در بیمارستان تخصصی پارسا، به راحتی و در هر ساعت از شبانه روز، از طریق سایت یا تماس اقدام کنید و از مزایای زیر بهرهمند شوید: