تصویربرداری

سونوگرافی شبانه روزی در تهران

سونوگرافی شبانه روزی جنوب تهران محدوده منیریه و راه آهن منطقه 11

سونوگرافی شبانه روزی یک تصویربرداری دقیق است که در بیمارستان پارسا با کمک تجهیزات مدرن و پیشرفته انجام می‌شود. سونوگرافی از مهم‌ترین روش های تشخیص و درمان بیماری‌ها است که دیگر نیازی به برش و جراحی ندارد. انواع مختلف سونوگرافی وجود دارد از جمله سونوگرافی از هیستروسونوگرافی، تیروئید، پاراتیروئید، یوبسی یا انسیزیون پستان و دیگر موارد. برای درک بهتر این نوع از تصویربرداری پزشکی و شیوه کار آن بهتر است با ما همراه باشید.

سونوگرافی چیست؟

شاید برایتان پیش آمده باشد که برای درمان یک بیماری به متخصص مراجعه کرده باشید اما پزشک معالج قبل از هر اقدامی برای شما انجام سونوگرافی را تجویز می‌کند. سونوگرافی شبانه روزی که در بیشتر بیمارستان‌ها و مراکز درمانی وجود دارد با نام تصویربرداری اولتراسوند (فراصوت) نیز شناخته می‌شود. این روند یک آزمایش پزشکی بوده که از امواج فراصوت برای خلق تصاویر داخل بدن استفاده می‌کند. با کمک سونوگرافی پزشک می‌تواند بدون هیچگونه عمل و یا ایجاد برشی در بدن، مشکلات مربوط به اندام‌ها، عروق و بافت را به خوبی تشخیص دهد.

سونوگرافی برای تشخیص و بررسی انواع علل درد، تورم، عفونت در اندام‌های داخلی بدن و بررسی شرایط جنین در زنان باردار کاربرد دارد. برخلاف دیگر روش‌های تصویربرداری، در سونوگرافی از روش‌های ایمن، غیرتهاجمی و بدون اشعه استفاده خواهد شد. همین امر باعث شده برای بررسی وضعیت جنین در شکم مادر باردار از آن استفاده کنند.

سونوگرافی شبانه روزی
سونوگرافی شبانه روزی

انواع سونوگرافی کدام است؟

سونوگرافی داخل رکتوم یا ترانس رکتال: این نوع سونوگرافی برای بررسی و تشخیص پروستات مورد استفاده قرار می گیرد. با این نوع می توان از پروبی که در داخل رکتوم گذاشته می شود، استفاده کرد.

سونوگرافی واژینال: برای تصویربرداری و تشخیص بیماری بایستی پروب به همراه دسته استوانه‌ای وارد واژن شده و بتواند به راحتی از تخمدان‌ها و رحم عکس برداری کند. سونوگرافی واژینال از سونوگرافی شکمی دقیق‌تر می باشد. این نکته را به خاطر داشته باشید که برای روان‌تر شدن حرکت در اندام داخلی، متخصص پروب را به ژل سونوگرافی آغشته خواهد کرد. متخصص‌ها از ژل‌های کاملا بهداشتی و ضد حساسیت استفاده می‌کنند. پس از ورود سنسور به داخل واژینال، تصویر بافت داخلی بدن بیمار بر روی صفحه نمایش قابل رویت خواهد بود. سونوگرافی واژینال برای تشخیص انواع بیماری‌های سرطان دستگاه تناسلی، بررسی مشکلات ناباروری، تشخیص کیست و فیبروم، بارداری، سقط جنین و جفت سرراهی استفاده می‌شود.

سونوگرافی قلب یا اکوکاردیو گرافی: یکی دیگر از انواع سونوگرافی شامل سونوگرافی از قلب می‌باشد که برای ایجاد تصویر دقیق، پروب را داخل مری قرار می‌دهند.

سونوگرافی دالپر: برای تشخیص و مشاهده سرعت جریان خون در عروق یعنی شریان‌ها و وریدها از سونوگرافی دالپر استفاده می‌کنند. این نوع از سونوگرافی شبانه روزی را برای زمان‌هایی که خون لخته شده است به کار می‌برند.

سونوگرافی شکمی: برای تصویربرداری از کیسه صفرا، کبد و دیگر احشا داخل شکم از سونوگرافی شکمی کمک می‌گیرند. برای اینکار پروب را بر روی شکم قرار می‌دهند.

سونوگرافی لگنی: اعضای داخل لگن با کمک سونوگرافی لگنی به خوبی قابل مشاهده است. برای انجام سونو بایستی پروب را در زیر شکم قرار دهند. در نظر داشته باشید که برای بررسی رحم و ضمائم آن نیاز است که مثانه فرد پر باشد.

سونوگرافی پستان: در نظر داشته باشید که انجام سونوگرافی برای اندام های توپر یک روش مناسب است. برای تشخیص بهتر و روند درمان مناسب‌تر از سونوگرافی پستان به همراه مامو گرافی استفاده خواهد شد.

آمادگی‌های لازم پیش از انجام سونوگرافی

پیش از آن که در بیمارستان پارسا برای انجام سونوگرافی شبانه روزی نوبت رزرو کنید بهتر این موارد را به خوبی رعایت کنید:

سعی کنید به هنگام انجام سونو لباس راحتی و شلوار مناسب به تن کنید. در بیشتر مواقع لباس‌ها و جواهرات مانع تصویربرداری در ناحیه مورد نظر هستند و شاید مجبور شوید آن‌ها را دربیاورید. در بیشتر موارد برای مشاهده نتیجه بهتر لازم است که مثانه فرد پر باشد. در این حالت از بیمار خواسته می‌شود که دو ساعت قبل از انجام سونو 6 لیوان آب بنوشد. در بیمارستان پارسا در صوتر نیاز به نوشیدن آب و یا چای، امکانات پذیرایی مهیا می‌باشد.

مزایای سونوگرافی شبانه روزی

  • بیشتر سونوگرافی‌ها غیر تهاجمی و امن هستند و دیگر نیازی به سوزن یا تزریق نیست.
  • سونوگرافی ممکن است به صورت موقت دردآور باشد اما در بیشتر موارد بیمار دردی را احساس نمی‌کند.
  • سونوگرافی کاربرد آن آسان است و نسبت به سایر روش‌های تصویرداری کم هزینه تر است.
  • سونوگرافی بسیار امن است و از تابش های یونیزه شده استفاده نمی‌کند.
  • این بررسی‌ها تصویر واضح و روشنی از بافت‌های نرم ایجاد می‌کند که از طریق اشعه ایکس قابل نمایش نیست.
  • سونوگرافی برای تشخیص و بررسی زنان باردار نسبت به سایر روش‌ها ارجح تر است.
  • سونوگرافی، تصاویر زمان واقعی را فراهم می‌کند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا