سی تی اسکن

سی تی اسکن قلب

در چه مواقعی به سی تی اسکن قلب نیاز است؟ با سی تی اسکن قلب به چه مشکلاتی می توان پی برد؟ انواع روش های سی تی اسکن چیست؟ در صورتی که به کسب اطلااعات بیشتر در خصوص سی تی اسکن برای قلب نیاز دارید، با ما تا انتهای این مطلب همراه بمانید.

سی تی اسکن از متداول ترین و قدیمی ترین روش های عکسبرداری است که کاربرد بسیار وسیعی در علم پزشکی دارد و به وفور از آن استفاده می شود. این روش به شکل کاملا غیر تهاجمی و بدون درد برای بیماران انجام می شود و هیچ آسیبی به آنها وارد نمی کند.

پزشکان به کمک سی تی اسکن قادر هستند تا بدون نیاز به جراحی بیماران برای دسترسی به جوارح داخلی بدن آنها و کسب اطلااعات از وضعیتشان به بررسی مشکلات و بیماری های مختلف بپردازند.

لازم به توضیح است که تصویربرداری با این روش را میتوان برای بخش های مختلف بدن انسان به کار برد که قلب نیز یکی از اندام های قابل تصویربرداری با سی تی اسکن است و دریافت اطلاعات در رابطه با سی تی اسکن قلب از اهمیت زیادی برخوردار خواهد بود.

در چه مواقعی به سی تی اسکن قلب نیاز است؟

مسلما بارزترین علت نیاز به سی تی اسکن  بررسی وضعیت آن و کسب اطلاع از مشکلات ایجاد شده در قلب خواهد بود. اما این روش را برای بررسی تمامی بیماری های قلبی نمی توان استفاده کرد بلکه برای بیماری های مشخصی از آن استفاده می شود و با تجویز پزشک هر بیمار ممکن است که به سی تی  قلب نیاز داشته باشد.

انواع روش های سی تی اسکن قلب چیست؟

سی تی اسکن برای تشخیص بیماری های قلبی با 2 روش انجام می شود که این 2 روش از قبیل زیر شناخته می شوند:

  • اسکن کردن کلسیم قلب
  • سی تی اسکن آنژیوگرافی

 

سی تی اسکن قلب
سی تی اسکن قلب

با سیتی اسکن قلب به چه مشکلاتی میتوان پی برد؟

تصویربرداری با روش سی تی اسکن باعث می شود که پزشک به اطلاعتی در خصوص بیماری های ذکر شده در زیر دست پیدا کند:

  • بررسی وضعیت قلب از نظر تجمع پلاک در عروق و رگ های کرونر
  • بررسی بیماری های مادرزادی موجود در قلب
  • چک کردن مشکلات مربوط به دریچه قلب
  • مسدود شدن رگ های قلب
  • بررسی تومورها و یا توده های قلبی
  • بررسی نحوه عملکرد پمپاژ قلب
  • و…

مراقبت های قبل از سی تی اسکن

همه کسانی که میخواهند تصویربرداری با روش ct scan برای قلب انجام دهند، باید قبل از آن مسائلی را رعایت کنند که این مسائل و یا مراقبت ها از قبیل زیر هستند:

اولین گام برای انجام این کار ناشتا بودن به مدت 4 ساعت پیش از سی تی اسکن است که علاوه بر آن بیمار باید حداقل از 2 ساعت قبل از تصویربرداری استعمال سیگار را کنار بگذارد. مراقبت های دیگری که در این خصوص باید رعایت شوند، پرهیز از مصرف چای و قهوه به مدت 12 ساعت و پرهیز از ورزش به مدت 4 ساعت از تصویربرداری خواهد بود.

در روز سی تی اسکن نیز لازم است تا شخص به میزان زیادی آب بنوشد که البته این مساله به درخواست پزشک تصویربردار بستگی دارد.

مراحل سیتی اسکن از قلب چگونه است؟

برای آنکه سی تی اسکن از قلب انجام شود، لازم است تا بیمار بعد از رعایت کردن نکات ذکر شده در فوق، در اتاق تصویربرداری وارد شود و لباس مخصوص را به تن کند. سپس باید بر روی تخت سی تی اسکن قرار بگیرد و به صورت ثابت روی تخت قرار داشته باشد که البته در این مراحل آماده سازی، پزشک نیز به بیمار کمک خواهد کرد.

پس از اینکه مراحل تصویربرداری آغاز شد، بیمار باید کاملا ثابت بماند تا تصاویر واضح و مناسبی از قلب او به دست آید و در این حین ممکن است که از او بخواهند تا نفس عمیق بکشد و یا نفس خود را در سینه حبس کند.

لازم به ذکر است که با آغاز تصویربرداری، تخت سی تی اسکن به داخل حفره تونل شکل وارد می شود زیرا در این قسمت از دستگاه تصاویر به دست می آیند.

هزینه سی تی اسکن برای قلب چه قدر است؟

سی تی اسکن برای قلب در خصوص همه بیمارانی که به آنها استفاده از این روش تجویز شده است، یکسان نخواهد بود بلکه هر کسی بر اساس شرایط موجود هزینه مربوط به خود را خواهد پرداخت.

علت این مساله وجود فاکتورهای موثر در هزینه سی تی اسکن قلب است که برای هر بیماری شرایط متفاوتی دارند و این فاکتورها از قبیل زیر هستند:

سی تی اسکن برای قلب همان طور که اشاره شد، با روش های مختلفی انجام می شود و هر کدام از این روش ها هزینه و شرایط مخصوص به خود را خواهند داشت. بنابراین در هزینه های بیماران نوعی روشی که برای سی تی اسکن آنها استفاده می شود، موثر خواهد بود.

پوشش بیمه برای بیماران و نوع آن

خوشبختانه از بیمه های خدمات درمانی میتوان برای پرداخت هزینه ها و یا کاهش دادن میزان آن در خصوص سی تی اسکن استفاده کرد اما بیمه های درمانی انواع بسیار مختلفی در کشور دارند که هر یک از انها تاثیر متفاوتی در میزان کاهش از مبلغ سی تی اسکن خواهد داشت. بنابراین باید بیمه درمانی و نوع آن را در هزینه سی تی اسکن بسیار موثر در نظر گرفت.

مرکز درمانی انتخاب شده برای سی تی

مراکز درمانی، بیمارستان ها و کلینیک ها شرایط متفاوتی در سی تی اسکن دارند و هزینه متفاوتی دریافت می کنند. به عنوان مثال: مراکز درمانی دولتی در مقایسه با مراکز خصوصی مبلغ کمتری از بیماران دریافت می نمایند و از طرف دیگر خدمات و نحوه ارائه سرویس به بیماران به میزان زیادی در هزینه های دریافتی انها تاثیر خواهد داشت.

سخن پایانی

سی تی اسکن قلب را می توانید در بیمارستان تخصصی پارسا با بهره بردن از بهترین شرایط و تجهیزات انجام دهید و نتیجه موفقیت آمیزی از آن دریافت کنید. لازم به توضیح است که سی تی اسکن برای قلب با استفاده از بیمه درمانی در انواع مختلف آن در این مجموعه انجام خواهد شد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا