سی تی اسکن

سی تی اسکن پا

هدف از به کار بردن سی تی اسکن پا چیست؟ کدام بخش های پا قابل بررسی با سی تی اسکن هستند؟ نحوه سی تی اسکن چگونه است؟ در بسیاری از مواقع بیماران به دلایل مختلف به سی تی نیاز خواهند داشت و استفاده از این روش عکسبرداری توسط پزشک متخصص به بیمار تجویز می شود. در ادامه این مطلب، به بررسی آن خواهیم پرداخت.

سی تی یک روش عکسبرداری و تشخیصی است که از آن در جهت بررسی وضعیت بدن بیماران در بخش های مختلف استفاده می شود و به کمک عکس های به دست آمده از این روش، پزشکان قادر هستند تا اطلاعات مناسبی در رابطه با وضعیت بدن بیماران به دست آورند و بتواند روند درمان را برای آنها آغاز کنند.

سی تی اسکن پا نیز در بسیاری از مواقع مورد نیاز واقع می شود و از اهمیت زیادی برخوردار است و باید اشاره کنیم که این روش تشخیصی به صورت کاملا غیر تهاجمی انجام می شود و هیچ گونه درد، خونریزی و یا جراحتی برای بیماران به وجود نمی اورد.

هدف از به کار بردن سی تی اسکن پا چیست؟

سی تی اسکن برای پا به گونه ای است که به کمک آن تصاویری عرضی از پا به دست می آید که وضعیت استخوان پا در آن مشخص خواهد بود. در صورت به کار بردن این روش عکسبرداری برای پا پزشک میتواند مواردی از قبیل زیر را مورد بررسی قرار داد:

  • وضعیت استخوان های پا
  • شکستگی استخوان و یا غضروف ها
  • بررسی مقاطع ظریف موجود در پا
  • بررسی ضایعات لیتیک و یا اسکلروتیک
  • چکاپ تورم های ایجاد شده در نسج نرم پا
  • تشخیص تروما که به معنای شکستگی سطح پلاتوی استخوان تیبیا است
  • بررسی وضعیت تومور در پا
  • و…

بررسی و تشخیص وضعیت بیمار در تمامی این موارد می تواند از اهداف سی تی اسکن پا محسوب شود که علاوه بر این موارد، بیماری های دیگری نیز در این روش تحت بررسی قرار می گیرند.

 

سی تی اسکن پا
سی تی اسکن پا

کدام بخش های پا قابل بررسی با سیتی هستند؟

این روش  را میتوان در خصوص تمامی بخش های آن مورد استفاده قرار داد که مهمترین بخش هایی که در این روش تحت بررسی قرار می گیرند، از قبیل زیر هستند:

  • زانو
  • مچ پا
  • استخوان پا
  • قوزک پا
  • انگشتان پا
  • لگن
  • و…

نحوه سی تی اسکن پا چگونه است؟

برای آنکه سی تی انجام شود، مراحلی به شرح زیر باید برای بیمار طی شود که این مراحل از قبیل زیر هستند:

ابتدا بیمار باید لباس مخصوص سی تی اسکن را بپوشد و  بر روی تخت دراز بکشد تا پزشک موقعیت او را بر روی تخت در شرایط مناسب تنظیم کند. در این حین پاهای بیمار از قسمت پنجه با استفاده از چسب در کنار هم به صورت ثابت قرار داده می شوند تا در زمان شروع تصویربرداری پاها تکان نخورند و ثابت باقی بمانند.

با انجام شدن این عملیات، مراحل تصویربرداری آغاز می شود و تخت سی تی اسکن به سمت تونل داخلی آن حرکت می کند و تا بخش مورد نیاز به سمت داخل هدایت می شود. زیرا برای انجام عملیات عکسبرداری باید بخشی از بدن که قصد تصویربرداری از آن وجود دارد  در داخل تونل قرار داشته باشد.

سپس با دسترسی به تصاویر مورد نیاز، مراحل سی تی اسکن به پایان می رسد و تخت بیرون می آید و سپس بیمار می تواند از روی تخت بلند شود.

لازم به ذکر است که اگر سی تی اسکن به منظور تصویربرداری از مچ پا انجام شده باشد باید بیمار کف پا را روی تخت قرار دهد و زانو ها را کمی خم کند.

سی تی اسکن پا در تهران

در تهران بیمارستان ها و یا مراکز درمانی زیادی وجود دارند که سی تی اسکن از پا را انجام می دهند. بیمارستان تخصصی پارسا یکی از بهترین مراکز درمانی است که می توانید سی تی اسکن پا را در آن انجام دهید.

در این بیمارستان امکان تصویربرداری از تمامی بخش های پا و به هر دلیلی وجود خواهد داشت و در صورتی که از خدمات عکسبرداری این مجموعه استفاده کنید، شرایط بسیار ایده آلی خواهید داشت زیرا دسترسی به این بیمارستان بسیار اسان است و از انواع مختلف بیمه های درمانی میتوانید برای دریافت خدمات پزشکی استفاده کنید.

هزینه سی تی اسکن چه قدر است؟

مسلما همه کسانی که می خواهند سی تی اسکن برای پا انجام دهند، قصد کسب اطلاع از هزینه سی تی اسکن را خواهند داشت. در این خصوص باید اشاره کنیم که هزینه مورد نیاز برای استفاده از این روش عکسبرداری در خصوص همه بیماران یکسان نیست بلکه هر کسی بر اساس شرایط موجود باید هزینه منحصر به فرد خود را بپردازد.

زیرا مسائلی همچون نوع سی تی اسکن، بخشی از پا که باید برای آن سی تی اسکن انجام شود، مرکز درمانی، بیمه خدمات درمانی و نوع آن و …. در این زمینه موثر واقع می شوند.

از این جهت نمی توان یک هزینه کلی که مختص همه بیماران باشد را برای این روش تشخیصی تعیین کرد.

بخش پایانی

سی تی اسکن پا که به وفور نیاز به آن خواهد بود و بسیاری از بیماران باید از این روش استفاده کنند، در بیمارستان ها و مراکز پزشکی زیادی انجام می شوند. اما توجه داشته باشید که برای انجام این کار، مراکز درمانی و بیمارستان های معتبر را انتخاب کنید تا تصویر برداری به بهترین شکل برای شما انجام شود و وضعیت شما به خوبی تشخیص داده شود.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا