سی تی اسکن

سی تی اسکن کل بدن

آیا سی تی اسکن کل بدن امکان پذیر است؟ در چه مواقعی به سی تی اسکن کل بدن نیاز خواهد بود؟ سی تی اسکن چگونه انجام می شود؟ سی تی اسکن چگونه به پزشکان کمک می کند؟  اگر قصد دارید که در رابطه با سی تی اسکن و انجام آن برای بدن به آگاهی خود بیفزایید، با ما تا انتهای این مطلب همراه باشید.

امروزه روش های مختلفی برای عکسبرداری از بدن وجود دارند که هر یک از این روش ها ویژگی های مختص به خود را دارا هستند و در شرایط متفاوتی به کار می روند.

یکی از روش هایی که برای عکسبرداری از بدن مورد استفاده قرار می گیرد، ct scan است و آن را در خصوص اندام های متفاوتی میتوان مورد استفاده قرار داد.

سی تی اسکن روشی است که توسط یک دستگاه عکسبرداری بسیار بزرگ انجام می شود و دارای یک حفره تونل مانند است که بیمار بر روی تخت آن دراز می کشد و به داخل تونل هدایت می گردد تا تحت بررسی قرار بگیرد.

لازم به توضیح است که این روش کاملا غیر تهاجمی است و فاقد درد، جراحت و خونریزی می باشد. از آنجایی که از این روش عکسبرداری به وفور در پزشکی استفاده می شود، کسب اطلاع از سی تی اسکن کل بدن می تواند موضوع مهمی به حساب آید.

آیا سی تی کل بدن امکان پذیر است؟

شاید با خود فکر کنید که استفاده از سی تی اسکن محدودیت دارد اما باید اشاره کنیم که این روش عکسبرداری و تشخیصی در رابطه با کل بدن هم قابل استفاده است و به کمک آن میتوان از سر تا نوک انگشتان پا را مورد بررسی قرار داد تا از وضعیت آنها مطلع گردید.

 

سی تی اسکن کل بدن
سی تی اسکن کل بدن

سی تی اسکن چگونه به پزشکان کمک می کند؟

سی تی اسکن کل بدن به عنوان یک روش تصویربرداری تشخیصی به میزان زیادی به پزشکان کمک می کند زیرا با استفاده از این روش، پزشکان می توانند بدون نیاز به جراحی از وضعیت داخلی اندام ها و جوارح انسان مطلع شوند و در کوتاه ترین زمان ممکن از وضعیت داخلی بدن اطلاعات کافی را به دست آورند تا به سرعت برای درمان بیماران اقدام کنند.

به همین دلیل به کار بردن این روش در کاهش طول و دوره درمان و همچنین مدت زمان مورد نیاز برای تشخیص بیماری به پزشکان بسیار کمک می کند که البته نه تنها پزشکان بلکه بیماران نیز از این شرایط بهره مند می شوند.

سی تی اسکن چگونه انجام می شود؟

سی تی اسکن یا توموگرافی برای کل بدن به این شکل انجام می شود که بیمار باید ابتدا نوبت دریافت کند و سپس با فرا رسیدن نوبت او، وارد اتاق عکسبرداری می شود.

پس از آن بیمار باید لباس های خود در آورد و لباس مخصوص تصویربرداری را به تن کند.

سپس در ادامه لازم است تا بیمار بر روی تخت سی تی اسکن دراز بکشد و به توصیه های پزشک در این زمینه توجه کند. پس از آنکه مراحل تصویربرداری آغاز شود، بیمار برای بررسی اندام های مورد نظر به داخل حفره تصویربرداری دستگاه منتقل می شود تا پزشک بتواند از آن اندام ها تصاویری را به دست اورد.

لازم به توضیح است که معمولا بیمار باید در این زمان کاملا بی حرکت و ثابت بماند و فقط در مواقعی که پزشک از او درخواست کند می تواند حرکت کند.

با پایان یافتن تصویربرداری، تخت سی تی اسکن از داخل حفره خارج می شود و بیمار می تواند از روی تخت بلند شود.

این مساله را نیز باید اعلام کنیم که این روش بدون هیچ تماس فیزیکی با بدن انسان انجام می شود بلکه دستگاه تصویربرداری به صورت 360 درجه دور بیمار می چرخد تا تصاویر به دست آیند و در این راستا از اشعه ایکس استفاده می شود.

در چه مواقعی به سی تی اسکن کل بدن نیاز است؟

به کمک توموگرافی کل بدن به وسعت بسیار زیادی از بیماری ها میتوان پی برد و بخش های مختلف بدن را می توان تحت بررسی قرار داد. با این وجود در شرایط ذکر شده در زیر معمولا سی تی اسکن کل بدن از سوی پزشک تجویز می شود:

  • بررسی انواع سرطان و سرایت کردن آن به بخش های دیگر بدن
  • بررسی مشکلات و نارسایی های قلبی
  • بررسی وضعیت استخوان ها و ماهیچه های سراسری بدن
  • بررسی مسائل و مشکلات مربوط به پوکی استخوان
  • تشخیص تومور، عفونت و یا لخته خون در بخش های مختلف بدن
  • بررسی نودل های ریه و یا کلیه و کبد
  • بررسی خونریزی داخلی بدن و محل دقیق آن
  • بررسی نتیجه حاصل از پرتو درمانی و شیمی درمانی برای کسانی که سرطان دارند
  • و…

لازم به توضیح است که این روش برای بررسی و تشخیص بیماری های مربوط به استخوان، عضله، ماهیچه، غضروف ها، شریان ها و …. قابل استفاده است در حالی که سایر روش های تصویربرداری را نمیتوان در خصوص بررسی تمامی این بخش های داخلی بدن مورد استفاده قرار داد.

سی تی اسکن را کجا انجام دهیم؟

با توجه به این موضوع که سی تی اسکن کل بدن معمولا در شرایط حساس و بسیار حیاتی از سوی پزشک تجویز می شود و در خصوص بیماری های خاص و خطرناک به کار می رود، توصیه می کنیم که برای انجام آن حتما از مراکز درمانی مناسب و پیشرفته کمک دریافت کنید.

با انجام این کار میتوانید اندام ها را با دقت و به شکل صحیح بررسی نمایید و احتمال بروز خطا در تشخیص مشکلات و بیماری ها را کاهش دهید.

به همین دلیل یکی از بهترین مراکز درمانی تهران که میتوانید توموگرافی کل بدن را در آن انجام دهید، بیمارستان تخصصی پارسا است که پیشرفته ترین و بهترین دستگاه های سی تی اسکن را به کار می برد و آن را در خصوص تشخیص انواع بیماری ها مورد استفاده قرار می دهد.

 بخش پایانی

سی تی اسکن کل بدن تنها با تجویز پزشک باید انجام شود و کسانی که نسخه از پزشک معالج نداشته باشند قادر به انجام آن نخواهند بود. بنابراین برای استفاده از این روش تشخیصی باید پزشک نیاز به انجام آن را برای شما تجویز کند.

به خاطر داشته باشید که در بیمارستان پارسا میتوانید از انواع بیمه های درمانی در این جهت استفاده نمایید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا