سونوگرافی

سونوگرافی غدد لنفاوی

غدد لنفاوی چه نقشی در بدن به عهده دارند؟ سونوگرافی غدد لنفاوی به چه منظور انجام می شود؟ سونوگرافی غدد لنفاوی چگونه انجام می شود؟ آیا از بیمه برای سونوگرافی غدد لنفاوی میتوان استفاده کرد؟

بدن انسان از بخش های بسیار زیادی تشکیل شده است که هر کدام از آنها وظایفی را به عهده دارند؛ در بدن انسان غدد مختلفی وجود دارند که این غدد نیز از جمله بخش های حیاتی بدن هستند و در صورت بروز مشکل در هر یک از آنها مشکلات بسیار زیادی برای سلامتی انسان به وجود می آید.

غدد لنفاوی یکی از انواع غدد داخلی بدن هستند  که به انها گره های لنفاوی نیز گفته می شود. این غدد دارای ظاهری بیضی شکل هستند و در بخش های مختلف بدن از جمله: گردن، زیر بغل، معده و کشاله ران قرار گرفته اند.

غدد لنفاوی چه نقشی در بدن به عهده دارند؟

غدد لنفاوی در برگیرنده مایعی به نام لنف هستند که در سیستم ایمنی بدن نقش بسیار مهمی دارند و سلول های ایمنی بدن را در بر می گیرند. این غدد به صورت کلی به عنوان یک فیلتر در مقابل سلول های سرطانی عمل می کنند و در صورتی که مشکلی در آنها ایجاد شود، وضعیت بدن در مقابل ابتلا به سرطان در شرایط بدتری قرار می گیرد و میزان ابتلا به سرطان در انسان افزایش پیدا خواهد کرد.

از طرف دیگر چنانچه غدد لنفاوی دچار مشکل شوند، این مشکلات می تواند نشان دهنده ابتلا به سرطان سینه، سرطان خون، سرطان مثانه و … باشد.

علائم بروز مشکل در غدد لنفاوی

  • قرمز شدن غدد
  • دردناک شدن غدد لنفاوی
  • متورم شدن غدد
  • عفونت کردن گلو

 

سونوگرافی از غدد لنفاوی

 

سونوگرافی غدد لنفاوی به چه منظور انجام می شود؟

در مواقعی که غدد لنفاوی تحریک شده باشند و مشکلات و علائم ناخوشایندی در آنها پدیدار گردیده باشد، معمولا پزشکان سونوگرافی غدد لنفاوی را به بیمار تجویز می کنند تا با انجام سونوگرافی و عکسبرداری از این غدد پزشک قادر به کسب اطلاع از وضعیت آنها باشد و بتواند بیماری و یا مشکل به وجود آمده را تشخیص دهد.

زیرا با انجام شدن سونوگرافی، مبدل دستگاه امواج صوتی را به داخل بدن انسان می فرستد و سپس امواج منعکس شده در مانیتور ظاهر می شوند و تصاویری به دست می آید که از طریق آنها می توان وضعیت غدد را تحت بررسی قرار داد.

سونوگرافی غدد لنفاوی چگونه انجام می شود؟

برای انجام شدن این روش سونوگرافی باید ابتدا فرد نوبت سونوگرافی دریافت کند و سپس در زمان تعیین شده به مرکز سونوگرافی مراجعه نماید؛ پس از آن بیمار باید بر روی تخت سونوگرافی دراز بکشد و لباس ها را از تن جدا کند تا پزشک قادر به انجام سونوگرافی باشد.

در این مرحله بیمار باید دست ها را بالای سر خود نگه دارد تا پزشک بتواند مبدل سونوگرافی را بر روی غدد لنفاوی زیر بغل حرکت دهد. به این منظور پزشک از ژل مخصوصی استفاده می کند که از طریق تماس مبدل با این ژل بر روی پوست بدن، امواج دستگاه به بدن انسان راه پیدا می کند و تصاویر به دست می ایند.

به عبارت دیگر پزشک مبدل دستگاه را بر روی محل قرار گیری غدد از روی پوست به صورت موضعی حرکت می دهد تا تصاویر انها بر روی مانیتور نمایش داده شوند. لازم به ذکر است که سونوگرافی برای بررسی وضعیت این غدد هیچ گونه درد و جراحتی را به وجود نمی اورد و یک روش کاملا غیر تهاجمی است.

البته بر اساس نوع بیماری این امکان وجود دارد که حرکت دادن مبدل سونوگرافی بر روی غدد ملتهب شده به میزان بسیار کمی احساس درد را به وجود بیاورد که بروز این درد به دلیل استفاده از روش سونوگرافی نیست بلکه به علت ملتهب بودن غدد رخ خواهد داد.

ذکر این موضوع نیز الزامی است که برای انجام این نوع سونوگرافی بر خلاف اندام های دیگر بدن نیازی نیست که بیمار ناشتا باشد و یا مایعات مصرف کرده باشد بلکه قبل از انجام سونوگرافی میتواند هر نوع مواد غذایی را مصرف نموده باشد و هیچ محدودیتی در این زمینه وجود نخواهد داشت.

آیا از بیمه برای سونوگرافی می توان استفاده کرد؟

عکسبرداری و یا همان سونوگرافی از غدد لنفاوی را میتوان با استفاده از بیمه انجام داد؛ اما در این زمینه توجه داشته باشید که بیمه ها توسط شرکتهای مختلف و در انواع متفاوتی در دسترس هموطنان عزیز قرار دارند که هر یک از آنها نیز شرایط مخصوص به خود را خواهند داشت.

با این وجود بر اساس نوع بیمه و شرکت ارائه دهنده آن میزان تخفیف گرفتن در هزینه سونوگرافی غدد لنفاوی متفاوت است و از طرف دیگر مراکز درمانی بر اساس دولتی و یا خصوصی بودن شرایط متفاوتی در کاهش هزینه های سونوگرافی با بیمه دارند.

در مراکز دولتی با استفاده از بیمه به میزان بسیار بیشتری می توان هزینه ها را در مقایسه با مراکز خصوصی کاهش داد.

سونوگرافی از غدد لنفاوی در بیمارستان پارسای تهران چگونه است؟

بیمارستان تخصصی پارسا در ولیعصر تهران از قدیمی ترین مراکز درمانی این شهر محسوب می شود که امروزه تغییراتی در آن ایجاد شده است و به قابلیت های آن افزوده گردیده است.

در شرایط کنونی میتوانید سونوگرافی از غدد لنفاوی و یا سایر غدد بدن را در این بیمارستان با بهره گرفتن از تجهیزات جدید و به روز دنیا انجام دهید و از تشخیص بهترین پزشکان در این زمینه استفاده کنید زیرا بیمارستان پارسا یک مجموعه کاملا تخصصی است که تمامی پزشکان فعال در آن متخصص هستند و تشخیص درمانی بسیار مناسبی دارند.

لازم به ذکر است که در بیمارستان پارسا از انواع مختلف بیمه های خدمات درمانی می توانید برای پرداخت هزینه در زمینه های مختلف استفاده کنید.

بخش پایانی

سونوگرافی غدد لنفاوی فقط زمانی انجام می شود که پزشک معالج انجام آن را به بیمار تجویز کرده باشد؛ بنابراین کسی بدون ویزیت پزشک نمی تواند به شکل خودسر این سونوگرافی را انجام دهد.

در نتیجه اگر فکر می کنید که به سونوگرافی کردن از غدد لنفاوی نیاز دارید، توسط پزشکان بیمارستان پارسا ویزیت شوید تا برای شما این روش عکسبرداری تجویز شود و از سلامتی غدد لنفاوی بدن خود اطمینان حاصل کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا