سی تی اسکن شبانه روزی در تهران
سی تی اسکن شبانه روزی در منطقه 11 حوالی میدان منیریه و راه آهن
سی تی اسکن شبانه روزی یکی دیگر از خدمات بیمارستان پارسا است که به بیماران ارائه میگردد. البته میتوان گفت که گستره فعالیتهای درماني دراين بيمارستان وسيع بوده و شامل بخشهای ICU ،CCU ,NICU ارتوپدی ارولوژی جراحی مغز و اعصاب، نورولوژی، اعصاب و روان، داخلی، آندوسکوپی و کولونوسکوپی، جراحی عمومی و لاپاراسکوپی، زنان و زایمان، کلینیک پوست و مو و زیبایی، اطفال، تصویربرداری (سی تی اسکن، ماموگرافی، سونوگراف و رادیولوژی) ، اتاق عمل و اورژانس شبانهروزی میباشد.
اگر شما و یا یکی از نزدیکانتان نیاز به خدمات سی تی اسکن شبانه روزی پیدا کرده است و با این پروسه ناآشنا هستید، بهتر است تا پایان مطلب با ما همراه باشید.
سی تی اسکن شبانه روزی چیست؟
سی تی اسکن شبانه روزی که در علم پزشکی با نام توموگرافی کامپیوتری هم شناخته میشود، برای انجام تصویربرداری پزشکی حرفهای کاربرد دارد. برای بررسی ضایعات سیستم حرکتی بدن از رادیوگرافی ساده هم استفاده میشود اما در شرایطی که نیاز به بررسی دقیقتر باشد بایستی سی تی اسکن را انجام داد. سی تی اسکن جزو جدایی ناپذیر در تشخیص و حتی درمان بسیاری از بیماریهاست. با کمک این دستگاه متخصص میتوان بافتهای درون بدن را به خوبی مشاهده و بررسی کند. با وجود این اطلاعات بدون شک تشخیص درستتر و روند درمان زودتر پیش خواهد رفت.
سی تی اسکن چگونه کار میکند؟
سی تی اسکن شبانه روزی که در اکثر بیمارستانها و مراکز درمانی وجود دارد، جزییات ریز بدن را به خوبی نشان میدهد. برای نمونه زمانی که شما به فروشگاه پروتیئنی میروید و سفارش کالباس دارید، فروشنده با دستگاه مخصوص کالباسها را برش میدهد. این برشها به اندازه و لایه لایه است. دستگاه سی تی اسکن هم دقیقا به این شکل کار میکند یعنی برشهای مجازی از بدن تهیه کرده که سطح مقطع آن برش دیده میشود. برای درک بهتر این گونه فرض کنید که بدن همانند یک کیک است که برش داده شده و شما سطح آن را میبینید. اما در واقع هیچگونه برشی در کار نیست و تمامی این فرایند بر روی صفحه کامپیوتر دیده میشود.
سی تی اسکن شبانه روزی که در بیمارستان پارسا وجود دارد چنان پرقدرت و دقیق است که تصاویر را با فاصله یک میلیمتری از بدن تهیه میکند. بیمار از هر کدام از قسمتهای بدن خود سی تی اسکن نیاز داشته باشد (از فرق سر تا نوک انگشت) میتواند آن را اسکن کرده و تصاویر سطح مقطع بدن خود را در آن برشها مشاهده کند.
اما در کل روند کار به این صورت است که برای اسکن از اشعه ایکس استفاده میشود. برای اسکن نیاز است که باریکه نازکی از اشعه ایکس همانند اشعه لیزر بر بدن بیمار تابانده شود. هر کدام از قسمتهای بدن در سر راه این اشعه باشد توسط دتکتور یا آشکارسازهای حساس دریافت میشود. این آشکارسازها یا دتکتورها باعث میشوند که اشعه به جریان الکتریکی تبدیل شود. شاید برایتان عجیب باشد اما این فرایند هزاران بار و از زاویههای مختلف تکرار خواهد شد. پس از تابانده شدن آن، خروجی کار در طرف مقابل اندام اندازه گیری میشود. با این کار اطاعات زیادی متناسب با شدت اشعه ایکس دریافت شده و توسط دتکتور جمع آوری و در نهایت به کامپیوتر مرکزی سی تی اسکن ارسال خواهد شد.
قدرت پردازش این کامپیوتر بسیار بالاست و نتایج آن به صورت اشکال متعددی که سطح مقطع را نشان میدهند؛ بر روی نمایشگر مشخص میشود. برای بررسی بیشتر نتیجه توسط متخصص، در پایان آن را بر روی فیلم نیز چاپ می کنند.
ظرفات تشخیص دستگاه سی تی اسکن شبانه روزی به حدی بالاست که می تواند داخل استخوان را نیز تصویربرداری کند. اکثر دستگاههای سی تی اسکن های امروز اسپیرال یا مارپیچی هستند. این مارپیچی باعث می شود که منبع اشعه ایکس مانند یک مارپیچ به دور بدن بیمار حرکت کند و از جهات مختلف تصویربرداری شود.
مزایای سی تی اسکن شبانه روزی
پردازش دقیق دستگاه سی تی اسکن بر هیچکس پوشیده نیست اما ذکر مزایای سی تی اسکن هم خالی از لطف نیست. مهمترین مزایای سی تی اسکن شامل موارد زیر است:
- بیمار در انجام فرایند اسکن هیچگونه دردی احساس نمی کند. در زمانهای گذشته پیش از آن که سی تی اسکن شبانه روزی اختراع شود، برای تشخیص بیماری و عکس برداری رنگی از بدن همانند میلوگرافی، آنژیوگرافی و یا حتی آرتروگرافی بایستی یک سوزن به ناحیه مورد نظر وارد کنند. این کار باعث ایجاد درد در بیمار و گاهی موجب بروز عفونت میشد. با اختراع سی تی اسکن دیگر خبری از سوزن و آن عفونتها نیست.
- برای دیدن استخوانها، عروق و بافتهای نرم درون بدن، سی تی اسکن یک گزینه بسیار خوب است. هر چند وجود ام آر آی نیز بیتاثیر نیست اما برای دیدن دقیق استخوانها، سی تی اسکن شبانه روزی بهتر جوابگو است.
- تصاویر تهیه شده از سی تی اسکن بسیار دقیق تر از رادیوگرافی است. زیرا رادیوگرافی تنها استخوانها را نشان میدهد اما سی تی اسکن میتواند بافتهای نرم درون بدن انسان را نیز به خوبی نشان دهد.
- برای بیمارانی که زمان برای آن یک امر حیاتی است، سی تی اسکن بهتر از ام آر آی است زیرا سریعتر از آن قابل انجام است.
- عدم حرکت بیمار در انجام اسکن یک امر ضروری است اما حساسیتی که به هنگام انجام ام آر آی وجود دارد در زمان اسکن توسط سی تی اسکن شبانه روزی وجود ندارد.
- افرادی که پیس میکر و یا سمعک دارند، میتوانند عمل اسکن سی تی را انجام دهند.
- برای انجام بیوپسی و نمونهبرداری می توان از سی تی اسکن استفاده کرد. روند کار به این صورت است که متخصص رادیولوژی در اتاق سی تی حاضر بوده و بیمار بر روی تخت سی تی قرار میگیرد. بعد از آن محل دقیق نمونه برداری مشخص شده و با یک سوزن نمونه مورد نظر را از بافت مورد نظر تهیه میکنند.
- پس از انجام سی تی اسکن هیچ گونه اشعهای در درون بدن بیمار باقی نمانده و یا از او ساطع نمیشود.